четвер, 09 червня 2022 15:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна вдають, що їм невідома доля захисників Азовсталі

У Путіна вдають, що їм невідома доля захисників Азовсталі
Дмитро Пєсков не зміг відповісти на питання про захисників Азовсталі. Фото: eastnews.ua

У Кремлі не мають інформації про подальшу долю та будь-які рішення щодо українських військових, які вийшли з Азовсталі в Маріуполі.

Українські захисники боронили місто 86 днів, поки найвище керівництво України не наказало зберегти життя і здоров'я військовослужбовців гарнізону й припинити оборону. Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков, передає російський Интерфакс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командир морпіхів з Маріуполя розповів про прорив на Азовсталь

"Я не можу відповісти на це питання (щодо українських захисників. - Gazeta.ua), ми не маємо такої інформації", - сказав він.

У російському полоні перебуває 2439 українських бійців, які обороняли місто в оточенні загарбників. Комітет Червоного Хреста реєстрував військовослужбовців, які залишали Азовсталь. Військові заповнювали форму з особистими даними. Вказували ім'я, дату народження і найближчих родичів.

Українських військових, яких евакуювали з Азовсталі в Маріуполі до окупованої Оленівки, не катують. Полонених росіян Україна обміняє на військових ЗСУ.

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу доставили 53 важкопоранених бійців. Ще 211 осіб прибули через гуманітарний коридор.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна вдають, що їм невідома доля захисників Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі