понеділок, 30 травня 2022 20:52

Командир морпіхів з Маріуполя розповів про прорив на Азовсталь

Командир морпіхів з Маріуполя розповів про прорив на Азовсталь
Командир бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волинський розповів, як проривалися на Азовсталь. Фото: РосЗМІ

Полонений командир 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ Сергій Волинський розповів про прорив на Азовсталь з території заводу імені Ілліча в Маріуполі.

Він мав діяти разом зі своїм командиром Володимиром Баранюком, але його колону розгромили під час відступу. Команди про рух від Баранюка не було.

"Зі мною пішли майже 200 хлопців, здебільшого з морської піхоти, з якими я служив. Підготувалися, нанесли розпізнавальні знаки Z на техніку та рухалися у напрямку Азовсталі, - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нас просили мовчати" - рідні захисників Маріуполя просять допомогти в їхньому поверненні

Раніше повідомляли, що Баранюк вирішив втекти з Маріуполя, взявши із собою людей, техніку й боєприпаси.

13 квітня в Маріуполі на Донеччині підрозділи 36-ї бригади морської піхоти внаслідок "складного й ризикованого маневру" прорвалися на з'єднання з полком "Азов".

16 травня з Азовсталі евакуювали майже 300 українських воїнів. До медичного закладу доставили 53 важкопоранених бійців для надання медичної допомоги. Ще 211 осіб прибули через гуманітарний коридор .

Для подальшого повернення їх додому з ОРДО та РФ запланована процедура обміну. Комітет Червоного Хреста почав реєструвати військовослужбовців, які залишають Азовсталь. Вже зареєстрували сотні полонених. Військові заповнюють форму з особистими даними. Вказують ім'я, дату народження і найближчих родичів.

Росіяни називають кількість українських військових, які вийшли з Азовсталі - 2 439.

Зараз ви читаєте новину «Командир морпіхів з Маріуполя розповів про прорив на Азовсталь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі