четвер, 22 лютого 2024 09:40

У Польщі готують переговори з протестувальниками

У Польщі готують переговори з протестувальниками
Переговори мають початися 26 лютого. Фото: Держприкордонслужба

Польський уряд готує переговори з фермерами, які блокують кордон з Україною.

Діалог розпочнеться 26 лютого, сказав заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, передає Polskie Radio 24.

Невідомо, де саме будуть проходити переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські фермери закликали Путіна розібратися з Україною, Брюселем і самою Польщею: в поліції відреагували

Урядовець сказав, що якщо переговори відбудуться, то стануть першими за 30 днів. Колодзейчак наголосив, що міністерство хоче дійти згоди з фермерами.

"Створення певної дорожньої карти, часових рамок для розв'язання подальших проблем, тому що це не політична акція, це стратегічна акція, яка повинна призвести до того, що через два місяці таких проблем не буде", - сказав він.

Протестувальники самі визначать своїх представників для участі у переговорах з урядом. Чиновник сказав, що це не будуть профспілкові діячі, які сьогодні переслідують цілі політичної партії.

Польські протестувальники вранці 20 лютого перекрили залізницю поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині". Вони також розсипали на колії зерно з вантажного вагона.

Перед тим польські фермери заявили про намір повністю заблокувати кордон з Україною.

За словами співорганізатора акції протесту Романа Кондрува, це - "реакція на наплив збіжжя з України".

Зараз ви читаєте новину «У Польщі готують переговори з протестувальниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі