вівторок, 20 лютого 2024 15:11

Поляки розсипали українське зерно, яке везли до Німеччини - Укрзалізниця

Поляки розсипали українське зерно, яке везли до Німеччини - Укрзалізниця
Висипання зерна назвали черговою провокацією. Фото: Укрзалізниця

На вантажній станції Медика польські протестувальники відкрили люк двох українських вантажних вагонів з українським зерном, яке прямувало транзитом до Німеччини через Польщу.

В Укрзалізниці наголосили, що чітко дотримуються запровадженої у квітні 2023 року заборони на імпорт зерна до Польщі та лише перевозить його транзитом. Усі вагони на кордоні перевіряють відповідні органи, їх опломбовують. Тож зерно не може потрапити на ринок Польщі.

На станції Медика зараз очікують перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу повідомили Польські залізниці та посольству України у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські протестувальники перекривали дорогу поїздам і пасажирським автобусам

"Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв'язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів. За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі - чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами", - йдеться у повідомленні.

Польські протестувальники вранці 20 лютого перекрили залізницю поблизу пункту пропуску "Медика-Шегині".

Вони також розсипали на колії зерно з вантажного вагона.

За словами співорганізатора акції протесту Романа Кондрува, це - "реакція на наплив збіжжя з України".

Зараз ви читаєте новину «Поляки розсипали українське зерно, яке везли до Німеччини - Укрзалізниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі