середа, 12 квітня 2023 03:32

У Пентагоні оцінили готовність України до контрнаступу

У Пентагоні оцінили готовність України до контрнаступу
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що українці мають план для перемоги. Фото: eastnews

Україна має всі можливості, щоб досягти успіху в наступі.

Союзники навчили велику кількість українських військових та продовжують надавати технічну допомогу. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ: Шмигаль озвучив свою версію

У них (ЗСУ – Gazeta.ua.) є всі необхідні можливості, щоб досягти успіху. Ми навчили, підготували величезну кількість особового складу та надали велику кількість платформ. Я думаю, що вони (збройні сили України – Gazeta.ua) достатньо готові до продовження (наступальних – Gazeta.ua.) дій та операцій", - зазначив Остін.

За його словами, США та союзники продовжуватимуть надавати військову допомогу, щоб обороноздатність України залишалася на високому рівні.

"Я впевнений, що керівництво України продовжуватиме боротися з противником. Вони мають план, але тільки президент Зеленський і керівництво країни знають подробиці цих планів", - додав глава Пентагону.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що контрнаступ ЗСУ може розпочатися у квітні чи травні.

А постійний представник США при НАТО Джуліан Сміт казала, що початок контрнаступу України очікується "найближчими тижнями".

Минулого тижня у мережі "злили" частково змінені плани США і НАТО щодо підготовки наступу України. Конкретних дат контрнаступу та планів бойових дій там немає. Водночас міститься інформація про потреби української армії на 1 березня 2023 року, повідомило видання NYT.

Зараз ви читаєте новину «У Пентагоні оцінили готовність України до контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі