вівторок, 25 жовтня 2022 10:50

У Норвегії затримали росіян за фотографування військових об'єктів

У Норвегії затримали росіян за фотографування військових об'єктів
У Норвегії затримали росіян, які фотографували військові об'єкти. Фото: pixabay.com

У норвезькому Нордланді затримали двох росіян, які фотографували військові об'єкти.

Протягом останніх тижнів у цій країні заарештували та затримали декількох громадян Росії з безпілотниками. У зв'язку із санкціями проти РФ громадянам країни-загарбниці заборонено керувати безпілотниками на норвезькій території. Тепер в Нордланді заарештовано ще двох осіб. Про це повідомляє телеканал TV2.

За інформацією телеканалу, росіян підозрюють у тому, що вони фотографували на камеру військові об'єкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удавала світську левицю й бувала вдома в офіцерів НАТО – викрили російську шпигунку в Європі

"Поліція в Нордланді може підтвердити, що двоє громадян Росії були заарештовані на півночі округу в суботу 22 жовтня. Їм було пред'явлено звинувачення у незаконному фотографуванні, і сьогодні, в понеділок, вони будуть взяті під варту. Справа буде передана в PST, і подальшим розслідуванням справи займатиметься PST", – повідомив TV2 адвокат поліції і керівник прокуратури Північної Нордландії Штеффен Равносен.

Більшість арештів громадян Росії останнім часом були проведені на півночі Норвегії. У всіх випадках обвинувачені заперечують кримінальну провину і стверджують, що є туристами.

У Норвегії заарештували ще одного росіянина, який усупереч забороні запускав дрон. Поліцейські затримали чоловіка в четвер увечері, а в суботу суд визначить йому запобіжний захід.

Чотирьох громадян Росії затримала поліція на півночі Норвегії. Вони фотографували заборонені об'єкти.

Четверо осіб приїхали в Норвегію з Фінляндії. Росіяни назвалися туристами.

У них знайшли багато фототехніки й світлин. Вони фотографували декілька військових об'єктів, нафтових і промислових виробництв і найбільші гідроелектростанції Норвегії.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії затримали росіян за фотографування військових об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі