середа, 20 вересня 2023 12:20

У Нагірному Карабасі припиняють вогонь

Так звана влада Нагірного Карабаху, який є територією Азербайджану, заявила про припинення вогню.

Бойові дії мають припинити з 13:00 20 вересня. Міністерство оборони Азербайджану підтвердило домовленість про припинення вогню.

У відомстві повідомляють, що з території Карабаху мають вивести вірменських військових.

Роззброєння вірменських формувань у Карабасі, виведення вірменських військових забезпечують у координації з російськими "миротворцями", заявило міноборони Азербайджану.

Автор: Getty Images
 

У заяві невизнаної "республіки" йдеться про повне роззброєння армії Карабаху і виведення важкої техніки.

Також так звана влада заявила, що питання з азербайджанською стороною про "реінтеграцію" і забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху обговорюватимуть на зустрічі в місті Євлах 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики прокоментували бойові дії у Нагірному Карабасі

Азербайджан заявив, що домовленості досягнули на таких умовах:

розташовані в Карабаському районі "формування збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування" складають зброю, залишають бойові позиції і військові пости та повністю роззброюються;

підрозділи збройних сил Вірменії залишають територію Азербайджану, незаконні вірменські збройні формування розформовуються;

паралельно здаються все озброєння і важка техніка.

"З урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, яке надійшло через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості щодо призупинення антитерористичних заходів", – заявило міноборони Азербайджану.

Керівник пресслужби Міноборони Азербайджану полковник Анар Ейвазов сказав, що при супроводі азербайджанських технічних засобів створюються умови для виведення особового складу вірменських військових формувань з Карабаху.

Карабах, гірська місцевість у регіоні Південного Кавказу, є міжнародно визнаною територією Азербайджану. Її населяють етнічні вірмени.

19 вересня Азербайджан оголосив про антитерористичні заходи локального характеру у Нагірному Карабасі. Азербайджан вимагає від Вірменії вивести війська з Нагірного Карабаху.

Сьогодні стало відомо, що президент Азербайджану Ільхам Алієв поговорив телефоном із державним секретарем США Етоні Блінкеном.

Зараз ви читаєте новину «У Нагірному Карабасі припиняють вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі