четвер, 14 квітня 2022 04:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі російські окупанти захопили в полон екіпажі двох цивільних суден

У Маріуполі російські окупанти захопили в полон екіпажі двох цивільних суден
Полонені екіпажі цивільних суден росіяни вивезли в Донецьк. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

На території Маріупольського морського торгівельного порту російські військові взяли в полон екіпажі двох цивільних суден. Були взяті в заручники члени екіпажів теплоходів Аzburg під прапором Домініки та Lady Augusta під прапором Ямайки. Серед них - українці та громадяни Сирії.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова у Facebook.

Cуховантаж Аzburg прибув до українського торгівельного порту у Маріуполі 22 лютого з болгарського міста Бургас для завантаження металопродукцією. Вантажні роботи припинили після артилерійських та мінометних обстрілів. Вони пошкодили судно.

"З-го квітня внаслідок влучання двох мінометних снарядів у навігаційний мостик на судні повилітало скло та частково пошкоджена навігаційна апаратура. Наступного дня у машинне відділення влучив бойовий снаряд та вибухнув всередині внаслідок чого почалася пожежа у машинному відділенні та травмовано моториста", - зазначила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів як морпіхи у Маріуполі потрапили у російський полон

Катер Державної прикордонної служби України допоміг екіпажу евакуюватися на борт судна Lady Augusta. Травмованого моториста було доставлено до шпиталю, де надано медичну допомогу.

"10 квітня членів екіпажу двох суден: Аzburg, 12 моряків є громадянами України, та "Lady Augusta", екіпаж якого складається із громадян Сирії, їхня кількість не відома, окупанти захопили в полон", - розповіла омбудсмен.

Полонених вивезли до тимчасово окупованого Донецька.

Наразі ведуться перемовини про обмін 169 військовослужбовців Нацгвардії України, які потрапили в полон на ЧАЕС. Вони перебувають у Росії та Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі російські окупанти захопили в полон екіпажі двох цивільних суден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі