середа, 03 квітня 2024 14:52

У Кремлі не можуть дотримуватися єдиної версії щодо теракту у "Крокус Сіті Холлі"

У Кремлі не можуть дотримуватися єдиної версії щодо теракту у "Крокус Сіті Холлі"
Фото: ТАСС

Серед російського керівництва немає єдиної позиції щодо теракту у концертному залі "Крокус Сіті Холл" 22 березня.

Це показала промова російського президента Володимира Путіна на засіданні колегії МВС Росії 2 квітня, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Він заявив, що влада аналізує дії всіх російських правоохоронних, управлінських, наглядових служб і комерційних організацій, які відповідають за концертний зал. Вказав МВС на потребу посилити заходи безпеки та готовність до надзвичайних ситуацій у місцях масового скупчення.

Путін прямо сказав, що МВС повинно вирішити кілька нерозв'язаних питань, включаючи реакцію на екстремістські групи. Він міг заявити це, щоб запобігти можливій критиці спецслужб. Зараз надходять повідомлення, що Москва проігнорувала міжнародні попередження про напад. Путін та інші кремлівські чиновники намагалися координувати інформаційні операції, спрямовані на звинувачення України та Заходу.

Міністр МВС Росії Володимир Колокольцев продовжив безпідставно звинувачувати Україну у теракті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у "Крокус Сіті Холлі": у РФ наростає міжетнічна ворожнеча

Служба зовнішньої розвідки Росії 1 квітня безпідставно заявила, що США намагаються приховати відповідальність України за атаку на "Крокус Сіті Хол", у тому числі поклавши провину за атаку на афганське відділення Ісламської держави "Хорасан".

"Реакція російських правоохоронних органів та розвідки на Північному Кавказі, зокрема, антитерористична операція в Дагестані 31 березня та посилення заходів проти мігрантів із Центральної Азії в Росії, служить додатковим підтвердженням того, що російська влада вважає, що терористична загроза походить з Центральної Азії та Росії, а не з України", - йдеться у повідомленні.

Кремль буде використовувати внутрішній страх та обурення щодо атаки, щоб сформувати переконання про причетність України та Заходу до цього нападу, а також до широкомасштабних передбачуваних "терористичних" актів у Росії. Таким чином намагається посилити внутрішню підтримку Росії у війні проти України.

Аналітики ISW переконані, що теракт у "Крокус Сіті Холлі" здійснив ІДІЛ. Немає доказів, які б підтверджували іншу версію.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

У будівлі перебувало понад 6 тис. осіб. Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 182 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі не можуть дотримуватися єдиної версії щодо теракту у "Крокус Сіті Холлі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі