четвер, 29 лютого 2024 10:20

У Конгресі США домовились про уникнення шатдауну - ЗМІ

У Конгресі США домовились про уникнення шатдауну - ЗМІ
У США уклали угоду про уникнення шатдауну. Фото: ukrinform.ua

Лідери Конгресу США домовилися про ще один тимчасовий короткостроковий законопроєкт про витрати, щоб запобігти шатдауну.

Вони уклали угоду, яка передбачає продовження фінансування деяких урядових установ до 8 березня, а решти - до 22 березня. Про це повідомляє Politico.

Зокрема, вдалося досягти згоди щодо фінансування Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів, а також Міністерства житлового будівництва та міського розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон знайшов резервні $4 млрд на зброю для України

Питання фінансування Пентагону та міністерств внутрішньої безпеки, праці, охорони здоров'я й освіти конгресмени домовилися відкласти до 22 березня. Сенат і Палата представників мають лише кілька днів, щоб ухвалити ці резолюції. А вже 2 березня може частково зупинитися діяльність уряду.

Водночас, за інформацією видання, законодавцям все одно доведеться узгодити інші шість видаткових заходів. А потім спробувати ухвалити їх окремо протягом наступних трьох тижнів. Інакше їм загрожує ще один потенційний шатдаун.

"Це буде складним завданням для Палати представників, яка намагається ухвалити будь-який законопроєкт про витрати на тлі розбіжностей між республіканцями", - йдеться у публікації.

"Угода допоможе запобігти непотрібному закриттю уряду, надаючи більше часу для роботи над двопартійними законопроєктами про асигнування, а Палаті представників - для якнайшвидшого ухвалення двопартійного додаткового закону про національну безпеку", - заявила прессекретарка президента США Карін Жан-П'єр.

Спікер Палати представників Сполучених Штатів Америки Майк Джонсон обіцяє "своєчасно" винести на голосування рішення про допомогу Україні.

Однак, головним пріоритетом для США нині він вважає кордон із Мексикою. Про це Джонсон заявив після зустрічі з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «У Конгресі США домовились про уникнення шатдауну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі