середа, 28 лютого 2024 23:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон знайшов резервні $4 млрд на зброю для України

Пентагон знайшов резервні  $4 млрд на зброю для України
Пентагон розглядає можливість використання $4 млрд резервів на військову допомогу Україні. Фото: pixabay.com

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки має у розпорядженні $4 млрд внутрішніх резервів, які можуть спрямувати на допомогу Україні.

Про це з посиланням на співрозмовників у Пентагоні повідомили CNN.

Раніше у Пентагоні не хотіли витрачати ці кошти без гарантій, що вони будуть відшкодовані Конгресом.

Але зараз обговорюється питання використання грошей для постачання Україні військової техніки без будь-яких гарантій, повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни 20 разів атакували на Авдіївському напрямку. Генштаб повідомив, чим це закінчилося

За словами співрозмовника CNN, через відсутність допомоги від США українські військові були вимушені відійти від Авдіївки.

А оскільки Палата представників відкладає голосування щодо виділення Україні $60 млрд військової допомоги, то Пентагон розглядає інші варіанти для підтримки України в умовах дедалі більшої потреби.

Жодних рішень поки не ухвалено, але розмови про цей варіант та інші плани B стають дедалі актуальнішими протягом останніх кількох тижнів, оскільки ситуація на полі бою в Україні стає "все більш жахливою", заявили чиновники, повідомили CNN.

13 лютого Сенат США проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України.

Але Палата представників пішла на перерву до кінця лютого, не проголосувавши пакетний проєкт закону, до якого входять кошти на підтримку України.

Президент США Джозеф Байден розкритикував цю двотижневу перерву. Цього тижня Байден зустрівся із лідерами Конгресу США щодо допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон знайшов резервні $4 млрд на зброю для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі