четвер, 06 січня 2022 07:17

У Казахстані зупинили роботу банки, в Алмати зранку стріляли

У Казахстані зупинили роботу банки, в Алмати зранку стріляли
Силовики на вулицях Алмати проводять спецоперацію. Фото: Reuters

У центрі найбільшого міста Казахстану Алмати силовики оточили периметр площі, зігнали майже 50 одиниць техніки - БТР і військові вантажівки.

Про це вранці у четвер повідомив Telegram-канал Sputnik Казахстан.

На площі перебували приблизно 200 протестувальників зі зброєю. Станом на 6:00 пролунало 10 пострілів, відбулася перестрілка.

Військові на БТР і бронемашинах оточили протестувальників у кільце. Змусили мирних мешканців відійти на відстань 100 м. Під'їхали три КамАЗи з військовослужбовцями.

Потім військові зняли оточення і покинули площу.

Під час спроб штурму адміністративних будівель в Алмати "ліквідували десятки нападників", повідомив зранку представник поліції, пише "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відреагували на події в Казахстані

У столиці країни Нур-Султані в периметрі урядових установ виставили охорону. Громадський транспорт працює в штатному режимі. Люди йдуть на роботу.

Представник національного банку Казахстану Олжас Рамазанов повідомив про тимчасове зупинення роботи всіх банків.

Пояснив це "проведенням контртерористичних операцій силовими структурами з огляду на тимчасові збої в роботі інтернету, а також для захисту здоров'я та життя працівників фінансових організацій і споживачів фінансових послуг".

У Нур-Султані черги біля відділення "Халик банку". Люди масово знімали там гроші, бо інші банки зачинені. Другий день через вимкнення інтернету в магазинах немає безготівкового розрахунку.

5 січня силовики розпочали активну фазу придушення акцій протесту в Алмати, яку влада називає антитерористичною операцією.

Протести в Казахстані розпочалися через зростання цін на скраплений автогаз. У країні запровадили режим надзвичайної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані зупинили роботу банки, в Алмати зранку стріляли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі