середа, 23 лютого 2022 07:26

Спецтема: Ворог біля українського кордону

У Євросоюзі пройшли масштабні акції на підтримку України
9

У центрі чеської Праги на Вацлавській площі відбулася акція солідарності з Україною проти визнання Росією так званих ЛДНР.

Сотні людей із жовто-блакитними прапорами долучилися до заходу під назвою "Ми стоїмо з Україною", повідомляє українське посольство у Чехії.

"Сьогодні майже в кожному чеському місті замайорів жовто-блакитний прапор. Нам, українцям, важливо відчувати, що ми не самі. Дякуємо, що ви з нами. Ми не хочемо жити в РФ, ми хочемо бути частиною демократичної Європи", - заявив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Подібні акції підтримки пройшли також у інших містах Чехії. Політики країни вже декілька днів носять синьо-жовті стрічки на костюмах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля посольства Росії у Києві встановили інсталяцію зі зламаних дверей

У Німеччині на акцію протесту проти політики президента РФ Володимира Путіна щодо України вийшли понад 600 людей. Вони зібралися перед посольством Росії у Берліні.

Учасники акції висловили протест проти порушення суверенітету й територіальної цілісності України. Активісти вимагали вивести російські війська з ОРДЛО, запровадити санкції проти Путіна та його друзів-олігархів і назавжди зупинити "Північний потік-2".

Берлін
Фото: twitter.com/EuromaidanPress
Берлін
Берлін
Берлін
Центр Праги

Біля посольства Російської Федерації у Києві відбулася акція проти визнання Росією незалежності так званих ЛДНР. Участь у заході "Імперія має померти" узяли понад 100 людей.

Зараз ви читаєте новину «У Євросоюзі пройшли масштабні акції на підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі