субота, 10 вересня 2022 06:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС заговорили про можливий вихід Угорщини з блоку

У ЄС заговорили про можливий вихід Угорщини з блоку
У Чехії допускають можливий вихід Угорщини з ЄС. Фото: pixabay.com

Угорщина теоретично може вийти зі складу Європейського Союзу.

Про імовірність виникнення такої ситуації свідчать останні дії угорського уряду, заявив міністр уряду Чехії з європейських питань Мікулаш Бек, передає iROZHLAS.

"У ЄС переговори часто важкі, і їх можуть вести безліч країн. Але Угорщина, на мій погляд, пройшла довгий шлях до краю своєрідної прірви. Вона має вирішити: відійти від цього краю чи ризикнути й стрибнути, про наслідки чого я спекулювати не хочу", – сказав посадовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що угорці думають про російське вторгнення та допомогу Україні – опитування

Бек додав, що теоретично може мовитися про вихід Угорщини з ЄС. Водночас він вважає невеликим позитивним знаком те, що Угорщина відмовилася від своєї вимоги вилучити трьох російських олігархів із санкційного списку.

Угорщина погрожувала заблокувати продовження деяких санкцій ЄС проти Росії, якщо троє олігархів, зокрема Алішер Усманов, Петр Авен і Віктор Рашников, не будуть виключені зі списку. Тим часом ЄС планує продовжити обмеження проти росіян і організацій РФ на пів року. Наразі до списку санкцій входять 1 217 фізичних осіб і 108 юридичних.

У липні Угорщина заявила, що не постачатиме зброю Україні. А міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив до Москви домовлятися про постачання газу.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, Україна ніколи не виграє війну "тому, що російська армія має асиметричну перевагу". Україна разом з європейськими партнерами обов'язково переможе Росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, відповіли тоді в МЗС.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС заговорили про можливий вихід Угорщини з блоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі