пʼятниця, 28 липня 2023 04:35

Трампу висунули нові звинувачення

Трампу висунули нові звинувачення
Експрезиденту США Дональду Трампу додали обвинувачень. Фото: Getty Images

Прокуратура США висунула колишньому президентові США Дональду Трампу нові звинувачення у справі щодо неналежного зберігання секретних документів.

Його звинувачують у "навмисному утриманні документів, пов'язаних із національною обороною США". Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зробив нову скандальну заяву про Путіна і війну в Україні

Йдеться про якусь "презентацію, присвячену військовій активності в іншій країні", яку він показував представникам ЗМІ під час інтерв'ю на своєму гольф-курорті в Нью-Джерсі.

Також Трампа звинувачують у тому, що він знищив запис камер спостереження у своєму маєтку, щоб ці дані не потрапили до рук суду.

Загальна кількість висунутих проти нього пунктів звинувачення у цій справі сягнула 40 штук.

Трампу і його помічнику Волту Науті висунули звинувачення за 37 пунктами у справі про поводження з секретними документами. Їх також звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю.

Згідно з обвинувальним висновком, Трамп залишив собі секретні документи, які зберігалися в Білому домі. У висновку також сказано, що він щонайменше двічі показував секретні документи іншим людям.

Трамп зберігав, за даними слідства, у різних місцях у своєму особняку секретні документи, які містили інформацію про оборонний і збройовий потенціал США та інших країн, зокрема про ядерну програму США.

У висновку також сказано, що помічник Трампа одного разу знайшов секретні документи з розвідданими на підлозі складського приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Трампу висунули нові звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі