середа, 04 листопада 2020 11:06

Трамп випереджає Байдена у більшості штатів з непідрахованими голосами

Трамп випереджає Байдена у більшості штатів з непідрахованими голосами
Байден випереджає опонента в Неваді, де 6 вибірників, з 50,3% після підрахунку приблизно двох третин голосів. Фото: Reuters

Чинний президент Америки Дональд Трамп випереджає Джо Байдена в 5 штатах із 6, де поки що не підраховано голосів. Він лідирує у Пенсільванії з 20 вибірниками (56,1% голосів після підрахунку 64% бюлетенів).

Про це свідчать результати, опубліковані CNN.

Трамп також лідирує у Мічигані (16 вибірників) з 53,4%, підраховано 71% бюлетенів; у Північній Кароліні, де 15 вибірників (у Трампа 50,1% після підрахунку 94% голосів) та у Джорджії (16 вибірників, у Трампа 56% голосів після підрахунку 80% бюлетенів).

Крім того, лідерство він зберігає у Вісконсині (10 вибірників), у Трампа 51,3% після підрахунку 91% голосів. Чинний президент випереджає Байдена і в одному з округів штату Мен, який дає 1 голос вибірників.

Байден випереджає опонента у Неваді, де 6 вибірників, з 50,3% після підрахунку приблизно двох третин голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп вимагає зупинити підрахунок голосів у низці штатів

Виборча система США відрізняється від української. Голосування там проходить у 2 етапи: спочатку громадяни обирають вибірників, які згодом будуть безпосередньо обирати президента. Вибірники - це люди з хорошою освітою, активісти та меценати. Виборці заздалегідь знають, кого підтримує кожен вибірник. За попередніми результатами на виборах президента США лідирує Байден. У нього 227 голосів вибірників.

Зараз ви читаєте новину «Трамп випереджає Байдена у більшості штатів з непідрахованими голосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі