середа, 09 вересня 2020 13:51

Трамп став номінантом Нобелівської премії миру

Трамп став номінантом Нобелівської премії миру
Тібрінг-Джедде також похвалив Трампа за виведення великої кількості військ з Близького Сходу. Фото: pixabay

На Нобелівську премію миру 2021 року номінували президента США Дональда Трампа.

Офіційне прохання в Нобелівський комітет направив представник норвезького парламенту Тайбрінг-Джедде, повідомляє Fox News.

"Я думаю, що він зробив більше, намагаючись встановити мир між народами, ніж більшість інших номінантів на премію миру", - заявив норвезький парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп готує зміни у Пентагоні

Тайбрінг-Джедде також похвалив Трампа за виведення великої кількості військ із Близького Сходу.

"Дійсно, Трамп перервав 39-річну серію американських президентів, які або починають війну, або втягують Сполучені Штати в міжнародний збройний конфлікт. Останнім президентом, який цього не зробив, був лауреат премії миру Джиммі Картер", - написав Тайбрінг-Джедде.

Переможця Нобелівської премії миру оберуть із 5 осіб. Їхні імена стануть відомі не раніше жовтня наступного року.

Нобелівська премія миру - одна з 6 Нобелівських премій, що була заповідана шведським індустріалістом та винахідником Альфредом Нобелем. Відповідно до волі Нобеля, Премія миру повинна присуджуватись тому, хто: "... зробить найбільший або найкращий внесок в дружні стосунки між націями; в скасування, або скорочення армій, що існують, та в проведення, або агітацію мирних з'їздів".

Зараз ви читаєте новину «Трамп став номінантом Нобелівської премії миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі