четвер, 26 січня 2017 09:57

Трамп скорочує фінансування ООН

Трамп скорочує фінансування ООН

Адміністрація президента США Дональда Трампа підготувала укази про значне скорочення фінансування міжнародних організацій. Зокрема, знизять фінансування ООН.

Про це повідомляє The New York Times.

Проект першого указу передбачає повну відмову від фінансування тих організацій, які визнають Палестинську автономію, підтримують програми з фінансування абортів або допомагають Ірану та КНДР обходити міжнародні санкції. Фінансування також позбудуться організації, які "контролюються або схильні до істотного впливу з боку держави, спонсорують тероризм" або порушують права людини.

Для всіх інших міжнародних організацій фінансування запропоновано скоротити "щонайменше на 40 відсотків". Зокрема, планують розглянути внесок США у миротворчі операції і в Міжнародний кримінальний суд.

Як зазначає The New York Times, чверть усіх коштів на миротворчі операції ООН надходять із бюджету США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українській владі з'явився перший "прихильник Трампа"

Проект другого указу закликає до перегляду всіх міжнародних договорів, які не пов'язані з гарантуванням національної безпеки, екстрадіцією злочинців або торгівлею. У документі згадано, що повторному перегляду підлягають конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок та конвенція про права дитини.

The New York Times також інформує, що Трамп планує на 120 днів призупинити прийом біженців у США і повністю закрити в'їзд для сирійських мігрантів.

Під час передвиборчої кампанії Трамп неодноразово заявляв, що має намір переглянути участь США в міжнародних організаціях і угодах. Одразу після інавгурації він підписав указ про вихід із Транстихоокеанського партнерства, яке знижувало тарифні бар'єри між 12 країнами.

Зараз ви читаєте новину «Трамп скорочує фінансування ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі