неділя, 12 березня 2017 07:50

Трамп примусово звільнив впливового прокурора

Трамп примусово звільнив впливового прокурора
Пріт Бхарара. Фото: BBC

Один із найбільш впливових у США федеральних прокурорів Пріт Бхарара заявив про своє незаконне звільнення з посади після того, як відмовився написати традиційну заяву про відставку з приходом нової команди.

Про це він заявив у Twitter, передає "Укрінформ".

"Я не подавав у відставку. Щойно я був звільнений. Перебування на посаді прокурора США в Південному окрузі Нью-Йорка назавжди залишиться найбільш почесною роботою в моєму професійному житті", - написав Бхарара.

Пріт Бхарара вважався одним із найбільш впливових федеральних прокурорів у країні, який ініціював кілька справ проти фінансових корпорацій, а також проти російської шпигунської діяльності у США.

Як повідомив раніше сам Бхарара американським ЗМІ, під час зустрічі з Дональдом Трампом той запропонував йому залишитись на посаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зачистка по-"трампівськи": прокурорів Обами попросили на вихід

Натомість, у п'ятницю генеральний прокурор США Джефф Сешнс попросив 46 федеральних прокурорів, призначених за часів президентства Барака Обама, піти у відставку "для забезпечення рівномірного переходу".

Бхарара має намір оскаржити розпорядження щодо свого звільнення в судовому порядку.

Нагадаємо, зловмисник намагався проникнути в Білий дім.

Зараз ви читаєте новину «Трамп примусово звільнив впливового прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі