субота, 24 серпня 2019 10:20

Трамп назвав саміт "великої сімки" марною тратою часу

Трамп назвав саміт "великої сімки" марною тратою часу

Президент США Дональд Трамп протягом останніх місяців скаржився на те, що йому належить відвідати саміт G7, який пройде з 24 по 26 серпня у місті Біарріц, Франція.

Трамп вважає марною тратою часу участь у саміті, де занадто багато уваги приділяють питанням екології. До кінця травня у Білому домі зовсім не знали, поїде Трамп на майбутній захід чи ні, передає Цензор.НЕТ.

Американський лідер хотів би більше акцентуватися на проблемах світової економіки, ситуації в Сполучених Штатах, діяльності його адміністрації, а не захисту навколишнього середовища і забруднення океанів. У зв'язку з цим його помічники домагалися того, щоб на саміті було достатньо питань економічного характеру.

Крім того, Трамп повідомляв свою позицію французькому колезі Емманюелю Макрону і прем'єр-міністру Японії Сіндзо Абе. Вони порадили йому не пропускати зустріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика біда, як Дональд Трамп, - щастя для Путіна

Президент США Дональд Трамп 22 серпня повторно висловився за повернення Росії до складу "Великої сімки", звідки її виключили після анексії українського Криму. Емманюель Макрон після зустрічі з Путіним 19 серпня заявив, що питання повернення до формату "Великої вісімки" і нормалізації відносин між Росією та ЄС залежить від врегулювання ситуації на сході України. У відповідь канцлер ФРН Ангела Меркель заявила: "Росія не зможе повернутися до G8 без поліпшення ситуації в Україні". Її підтримав прем'єр Великої Британії Борис Джонсон: "Достатнього обґрунтування для повернення Росії до G7 ще немає".

Зараз ви читаєте новину «Трамп назвав саміт "великої сімки" марною тратою часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі