Велика біда, як Дональд Трамп, - щастя для Путіна

Сучасні Чемберлен і Даладьє сьогодні правлять світом, і здають його новому Гітлеру, а Черчіллів і де Голлів на горизонті не видно

Путін ніколи не любив Росію. Інакше він не зробив би з нею те, що таки зробив. Схоже, Росія почала відповідати Путіну взаємністю. У всякому разі, всередині Росії у Путіна суцільні неприємності. Горить і тоне Сибір. Вибухає ядерний "Буревісник". Гинуть герої на "Лошарику". Злісні чайки збивають літак, який летів до окупованого Крим. "Єдина Росія" викликає огиду і змушена піти в підпілля. Москвичі збунтувалися через таку дурницю, як вибори в безглузду Мосміськдуму. Натовпами бігають по вулицях столиці і кричать: "Путін - злодій!" І "Путін - ху *ло!". І тільки візити на Захід приносять заспокоєння, - пише у своєму блозі опозиційний російський журналіст Ігор Яковенко.

Милий друг Еммануель нарешті в усьому розібрався, змінив риторику, назвав Путіна "любим другом", рясно цитує російських класиків, згадав, що "Росія - європейська країна" і зізнався, що мріє про Європу від Лісабона до Владивостока. Тільки що милий друг Еммануель довів свою відданість дорогому Володимиру, досягнувши повернення російської делегації в ПАРЄ. Не за горами і його прохання до Росії повернутися в G8. Поки він ще ставить якісь попередні умови, але й для повернення Росії в ПАРЄ теж спочатку ставилися якісь умови, а потім раптом з'ясувалося, що ніяких умов не потрібно...

Але найбільший подарунок Путіну - це, звичайно, Дональд Трамп. Таке враження, що цей американський президент відкрив всесвітнє бюро добрих послуг для російської політичної еліти, а також її медійної та експертної обслуги.

Будь-яка біда для людства - це радість для путінської обслуги і її шефа

По-перше, підтвердилися чутки про те, що Дональд Трамп зібрався купити у Данії Гренландію. Про це пише Washington Post з посиланням на двох чиновників, які брали участь в обговоренні передбачуваної операції. Згодом цю маячню підтвердив сам Трамп, коли скасував свій візит до Данії на підставі того, що данці чомусь не захотіли продавати свою територію разом з 57 тисячами своїх громадян. Судячи з реакції Трампа, він був здивований безглуздістю і впертість цих скандинавів, з яких він збирався зняти щорічні виплати Гренландії в розмірі 600 мільйонів доларів, та ще дати грошей зверху.

Те, що на чолі найвпливовішої країни світу стоїть людина, що страждає політичним ідіотизмом, це велика біда. Але будь-яка біда для людства - це радість для путінської обслуги і її шефа. А така велика біда, як Дональд Трамп, - це просто щастя.

Коли в програмі "60 хвилин" від 21.08.2019 обговорювали ідею Трампа купити Гренландію, обличчя ведучого Попова і "експертів" світилися від щастя. Депутат Держдуми Костянтин Затулін подякував Дональду Трампу за те, що той завжди створює привід для веселощів і гарного настрою, і тут же згадав, що група "Любе" давно вимагає від Америки повернути Аляску. Приводів для підняття настрою у Путіна і його холуїв 45-й президент США, дійсно, надає в надлишку. І головний з них в останні дні - заявка на повернення Росії в G8.

Про причини того, за що путінську Росію вигнали з клубу провідних світових демократій, нинішній американський президент або не знає, або прикидається

Президент США Дональд Трамп вважає за доцільне повернення до формату G8 ( "Великої вісімки") за участю Росії. Про це він заявив у Вашингтоні під час зустрічі з президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

"Я думаю, було б набагато доцільніше, якби Росія була в G8", - наводить слова президента прес-пул Білого дому.

Про причини того, за що путінську Росію вигнали з клубу провідних світових демократій, нинішній американський президент або не знає, або прикидається. Дональд Трамп вважає, що справжньою причиною видалення Росії з клубу G8 стали особисті образи тодішнього американського президента Барака Обами.

"Я вважаю, президент Обама вважав, що недобре, коли Росія в складі G8, і хотів, щоб Росії не було в цьому форматі, тому що Путін його переграв", - заявив 45-й президент США.

Коли "експерти" в студії "60 хвилин" обговорювали цю заяву Трампа, то мимоволі виникало бажання дати кожному з них по лимону, щоб вони хоч якось могли приховати своє щастя. Найбільш адекватно на ідею американського президента відреагував "політолог" Олексій Мартинов, який запропонував:

"Коли Росія повернеться в "вісімку" прекрасним місцем для проведення наступного саміту має стати російський Крим".

Переконаний, що кращої пропозиції і кращої реакції на ідею Дональда Трампа придумати неможливо.

Втім, багато "експертів" вважають, що Росія повинна ще подумати, чи варто їй повертатися в цю "вісімку". Наприклад, Олександр Скубченко, якого в російському телевізорі представляють як "громадського діяча України" став розповідати, що скоро США і весь Захід проваляться на задвірки світової економіки, що жодна країна Заходу найближчим часом не буде входити в десятку найрозвиненіших країн, і тому Росія не має сенсу водити дружбу з цими маргіналами.

Його позицію побічно підкріпив депутат Держдуми Костянтин Затулін, який розповів про свої зустрічі з представниками росіян в США, і ось вони йому пояснили, що російські американці дуже хочуть повернутися в Росію. І російські німці, виявляється, теж скаржилися депутату Держдуми Костянтину Затуліну, що їм дуже некомфортно в Німеччині і вони хочуть в Росію. Що саме заважає російським американцям і російським німцям повернутися з жахливих країн огидного Заходу в прекрасну путінську Росію, депутат Затулін не уточнив...

Настала епоха постмодерну, в якій кордони між добром і злом стерлися остаточно, а політики подрібнились до ступеня нерозрізненості

Зате блогер Анатолій Шарій, що з'явився під оплески присутніх на екрані в студії програми "60 хвилин", цілком зрозуміло пояснив, чому він в даний момент знаходиться на Мальті і не може приїхати в Україну, де він тільки що брав участь в парламентських виборах. На запитання ведучого Попова, чи боїться він приїхати в Україну, Шарій гордо відповів: "Я чесна людина, що мені боятися!". І тут же тихенько додав: "На мені кримінальна справа висить, ось зміниться генеральний прокурор, ось тоді...".

З моменту Мюнхенської змови пройшов 81 рік. Настала епоха постмодерну, в якій кордони між добром і злом стерлися остаточно, а політики подрібнились до ступеня нерозрізненості. Сучасні Чемберлен і Даладьє сьогодні правлять світом, і здають його новому Гітлеру, а Черчіллем і де Голлів на горизонті не видно. У цих умовах жертвам агресії, народам України та Сирії, втім як і росіянам, треба сподіватися тільки на себе.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі