четвер, 27 серпня 2020 08:52

Терориста засудили до найсуворішого в історії країни покарання

Терориста засудили до найсуворішого в історії країни покарання
У Новій Зеландії до довічного ув'язнення засудили терориста Брентона Тарранта. Він торік розстріляв понад пів сотні людей у мечетях міста Крайстчерч. Фото: Reuters

У четвер, 27 серпня, суд Нової Зеландії засудив терориста Брентона Тарранта. Він торік розстріляв понад пів сотні людей у мечетях міста Крайстчерч.

Злочинець отримав довічне ув'язнення без можливості умовно-дострокового звільнення. Такий суворий вирок в країні оголосили вперше, повідомляє ВВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новозеландський терорист у своєму маніфесті згадав Україну

"Ваші злочини настільки жахливі, що навіть якщо вас затримають до смерті, це не вичерпає усіх вимог покарання", - заявив суддя Кемерон Мендер.

Він назвав дії Тарранта "нелюдськими", додавши, що терорист "не проявив милосердя".

Сам обвинувачений відмовився скористатися правом виступу перед оголошенням вироку. А також через адвоката заявив, що не заперечує проти довічного ув'язнення.

Слухання вироку відбувалося впродовж 4-х днів.

Убивства в мечетях сталися 15 березня торік. 28-річний Брентон Таррант був одним із нападників. Він дотримувався ультраправих поглядів і висловлював ненависть до мігрантів. Під час вбивств він вів трансляцію в інтернеті.

Зараз ви читаєте новину «Терориста засудили до найсуворішого в історії країни покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі