понеділок, 17 квітня 2023 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Країни G7 виступили зі спільною заявою щодо війни в Україні

Країни G7 виступили зі спільною заявою щодо війни в Україні
Міністри закордонних справ країн "Групи семи" (G7) на зустрічі в японській Каруїдзаві. Фото: скріншот з відео

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" (G7) домовилися посилити контроль за дотриманням антиросійських санкцій і краще реагувати на постачання зброї третіми країнами в Росію.

Зустріч міністрів відбулася в японській Каруїдзаві, пише "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Японії, яка зараз головує в G7.

"Вони (міністри. – Gazeta.ua) домовилися про посилення координації для запобігання та реагування на ухилення від санкцій, а також на постачання зброї третіми сторонами в Росію", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говорили про військову співпрацю: міністр оборони Китаю прилетів до Путіна

Міністри закордонних справ G7 також підтвердили, що залишаються відданими посиленню, повній координації та застосуванню санкцій проти Росії, а також продовженню рішучої підтримки України.

Вони підкреслили, що Росія повинна негайно і беззастережно вивести всі сили і техніку з України.

Міністри закордонних справ G7 додали, що безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною. Вони засудили заяви президента Росії Володимира Путіна про розгортання тактичної ядерної зброї в Білорусі.

Нібито "злиті" таємні документи американської військової розвідки свідчать, що Китай схвалив постачання Росії певної летальної зброї попри попередження західних країн.

Китай запевняє, що не експортує зброю сторонам війни в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Країни G7 виступили зі спільною заявою щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі