пʼятниця, 04 лютого 2022 15:11

Столтенберг після завершення каденції в НАТО перейде в іншу сферу

Столтенберг після завершення каденції в НАТО перейде в іншу сферу
Після звільнення з посади глави НАТО Столтенберг очолить Центробанк Норвегії. Фото: Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після звільнення з цієї посади очолить норвезький Центробанк.

Замінить на цій посади Ойстейна Олсена, повідомляється у п'ятницю на сайті банку.

"Від імені Банку Норвегії я хотів би привітати Єнса Столтенберга з його призначенням на посаду керівника Банку Норвегії. Я знаю пана Столтенберга як зацікавленого та компетентного економіста. Упевнений, що з його досвідом він успішно впорається з цією роллю", - сказав Олсен.

Теперішній голова Центробанку висловив бажання піти у відставку у серпні 2021 року. Складе повноваження після щорічного звернення у лютому.

Столтенберг не зможе вступити на нову посаду приблизно до грудня. З 1 березня Центробанком керуватиме заступник Олсена Іда Волден Бах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС, США, ОБСЄ і НАТО скоординували свої позиції щодо нарощування військ РФ біля України

Єнс Столтенберг очолюватиме НАТО до 30 вересня 2022 року.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про занепокоєння НАТО енергетичною безпекою Європи. За його словами, Європейський союз залежить від Росії приблизно на третину від загального об'єму поставок газу. Росія може погіршити ситуацію з цими поставкам. І припинення їх з боку РФ посилить вже існуючу енергетичну кризу.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг після завершення каденції в НАТО перейде в іншу сферу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі