неділя, 13 лютого 2022 17:24

Штайнмаєра переобрали президентом Німеччини

Штайнмаєра переобрали президентом Німеччини
У Німеччині президентом переобрали Штайнмаєра. Фото: DW

Франка-Вальтера Штайнмаєра переобрали на посаді президента Німеччини на другий термін.

У неділю, 13 лютого, за його кандидатуру проголосувала переважна кількість членів Федеральних зборів, які збираються спеціально для виборів глави держави. Про це повідомляє повідомляє DW.

На підтримку політика віддали 1045 із 1425 поданих та визнаних дійсними голосів, 86 членів зборів утрималися, 294 особи проголосували за інших кандидатів.

66-річний Штайнмаєр здобув перемогу в першому турі, його підтримували всі найбільші політичні сили - Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), Союз 90/зелені та Вільна демократична партія (ВДП), а також консервативний блок ХДС/ХСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина переводить своє генконсульство у Львів

Федеральні збори, які скликаються для обрання нового президента, складаються на одну половину з депутатів бундестагу, а на другу - з виборців, відряджених до Берліна усіма 16 земельними парламентами. Це можуть бути як місцеві депутати та політики локального рівня, так і відомі люди з інших областей: громадські діячі, спортсмени, музиканти. Цього року у голосуванні у Федеральних зборах взяли участь 1472 виборщики.

Крім Штайнмаєра у виборах взяли участь ще три кандидати: медик із Майнца Герхард Траберт, якого висунула Ліва партія (він отримав 96 голосів), економіст Макс Отте від Альтернативи для Німеччини (140 голосів) та астрофізик Штефані Гебауер від партії Вільні виборці (58 голосів).

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 8 лютого вирушила на Донбас. Зокрема, відвідала селище Широкине, що знаходиться фактично на лінії зіткнення.

Бербок із міркувань безпеки одягли у бронежилет і шолом. Німецький міністр поспілкувалася з українськими військовими про поточну ситуацію та провела поруч із лінією зіткнення близько 40 хв.

Зараз ви читаєте новину «Штайнмаєра переобрали президентом Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі