пʼятниця, 23 лютого 2024 03:29

Спецтема: Війна Росії проти України

США введуть санкції проти 500 російських об'єктів

США введуть санкції проти 500 російських об'єктів
США введуть пакет санкції проти Росії. Фото: Укрінформ

До другої річниці вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати запровадять черговий пакет антиросійські санкції. Їх введуть проти 500 об'єктів.

Санкції будуть спрямовані на російський військово-промисловий комплекс, а також на компанії у третіх країнах, які допомагають полегшити доступ Росії до потрібних їй товарів. Про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейємо, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції США зупинили російські тіньові танкери

"Завтра (23 лютого - Gazeta.ua) ми запровадимо сотні санкцій лише тут, у Сполучених Штатах. Однак важливо зробити крок назад і пам'ятати, що не лише Америка вживає ці заходи", - сказав Адейємо.

За його словами, санкційні обмеження покликані заблокувати Росії доступ до товарів, необхідних для створення зброї та уповільнити доступ країни-агресора до доходів, необхідних їй для підтримки економіки та виробництва зброї.

Цей пакет стане останнім з тисяч санкцій проти Москви, впроваджених США та їхніми союзниками після вторгнення Росії в Україну в 2022 році, що призвело до загибелі десятків тисяч людей і перетворило на руїни цілі міста.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що після смерті в колонії опозиціонера Олексія Навального санкції проти Росії можуть посилити.

Він повідомив, що США розглядає введення додаткових санкцій.

Зараз ви читаєте новину «США введуть санкції проти 500 російських об'єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі