четвер, 13 квітня 2017 22:42

США скинули найбільшу бомбу

Сполучені Штати Америки скинули на сході Афганістану найбільшу неядерну бомбу.

Про це повідомляє Reuters.

"Сполучені Штати скинули бомбу GBU-43 - найбільшу неядерну бомбу, яку вони будь-коли використали у бою, проти печер, які використовувались бойовиками "Ісламської держави",- йдеться в повідомленні.

  Бомба була використана з метою знищити печери і бункери, в яких живуть бойовики афганського відгалуження "Ісламської держави"
Бомба була використана з метою знищити печери і бункери, в яких живуть бойовики афганського відгалуження "Ісламської держави"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Отримаєте ядерну відповідь" - дипломат попередив Москву

Генерал Джон Ніколсон, який очолює сили США і міжнародної коаліції в Афганістані, сказав, що бомба була використана з метою знищити печери і бункери, в яких живуть бойовики афганського відгалуження "Ісламської держави", також відомого як "Вілаят Хорасан".

4 квітня сирійська армія атакувала контрольовану повстанцями сирійську провінцію Ідліб. Використали заборонену хімічну зброю. Внаслідок цього загинули 100 людей, 400 отримали поранення. 6 квітня у Сирії здійснили другу потужну хімічну атаку. Потерпіло місто Аль-Латамінах. За словами сирійських активістів, авіаналіт здійснили сили режиму Башара Асада або російські війська. У відповідь на атаки вперше за шість років війни за наказом президента Дональда Трампа США завдали удару крилатими ракетами по авіабазі Асада.

Зараз ви читаєте новину «США скинули найбільшу бомбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі