вівторок, 29 жовтня 2019 14:57

США пропонують нові санкції проти "Північного потоку-2"

США пропонують нові санкції проти "Північного потоку-2"
Сенатор Конгресу США Енді Бар підготував законопроект про енергетичну безпеку Європи. Фото: з відкритих джерел

Законопроект, що передбачає введення нових санкцій проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2", підготував сенатор Конгресу США від Республіканської партії Енді Бар.

Йдеться про енергетичну безпеку Європи, про це повідомляється на сайті конгресмена.

Сенатор пропонує заборонити в'їзд у США фізичним особам, які мають будь-яке відношення до суден, що закладають труби при будівництві "Північного потоку-2".

"Енергетична безпека наших європейських партнерів - стратегічний пріоритет для Сполучених Штатів. Закон сприятиме припиненню будівництва газопроводу і забезпеченню, щоб Росія не продовжувала підривати енергетичну безпеку наших союзників з НАТО в Європі", - сказав Бар.

У документі також говориться, що президента США наділеять повноваженнями накладати санкції на організації, що надають фінансові та страхові послуги трубопровідним компаніям, які підтримують експорт російських енергоносіїв. Газопровід названий у тексті не комерційним, а більшою мірою політичним проектом.

"Північний потік-2" - друга лінія російського газогону у Європу в обхід України Балтійським морем. Проект підтримують Німеччина, Нідерланди, Франція, Австрія. Противники - Польща, країни Балтії, Данія. Якщо потік збудують, Україна втрачатиме $3 млрд щорічно від утрати транзиту газу в ЄС.

Зараз ви читаєте новину «США пропонують нові санкції проти "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі