середа, 25 грудня 2019 13:27

США планує передислокацію військ для протистояння Росії

США планує передислокацію військ для протистояння Росії
Військові США. Фото: Maxim

У міноборони США скорочують кількість місій боротьби з терористами в Західній Африці і зосереджуються на протистоянні з Росією і Китаєм.

"Міністр оборони Марк Еспер зважує пропозиції про значне скорочення або навіть повне виведення американських військ із Західної Африки в якості першого етапу перегляду глобального розгортання військ. Ці думки є наслідком прагнення скоротити кількість місій, які ведуть боротьбу з віддаленими терористичними групами, і замість цього зосередитися на протистоянні так званим великим державам, таким як Росія і Китай", - повідомляє The New York Times.

США залишають свою базу в Нігері, а також відкликають підтримку французької армії, яка там протистоїть ісламістам. Рішення про виведення військ з Африки очікується в січні. Передбачається, що воно викличе критику з боку законодавців, союзників і військових чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ провели навчання по ізоляції інтернету

Військові США підозрюють російських найманців в атаці на беззбройний американський безпілотник у Лівії, яка сталася в Тріполі минулого місяця.

Американський безпілотник було втрачено 21 листопада і в Пентагоні вірять, що він був збитий російськими засобами ППО. Військові США вимагають повернення уламків літального апарата.

Зараз ви читаєте новину «США планує передислокацію військ для протистояння Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі