середа, 01 червня 2022 06:55

Спецтема: Війна Росії проти України

США не вимагатимуть від України територіальних поступок - Байден

США не вимагатимуть від України територіальних поступок - Байден
Білий дім не має наміру тиснути на український уряд, щоб він йшов на будь-які територіальні поступки. Фото: eastnews.ua

Сполучені Штати Америки не збираються тиснути на Київ і змушувати Україну йти на будь-які територіальні поступки.

Вашингтон не шукає війни між НАТО і Російською Федерацією й не бажає продовження війни лише для того, "щоб заподіяти біль Кремлю", заявив президент США Джо Байден у своїй колонці в The New York Times.

"Попри те, що я не згоден з Володимиром Путіним і знаходжу його дії обурливими, США не намагатимуться домогтися повалення його режиму в Москві. Поки ми або наші союзники не будуть атаковані, ми не братимемо безпосередньої участі у конфлікті, ні відправляючи американські війська воювати в Україну, ні атакуючи РФ", - сказав він.

Білий дім водночас не має наміру тиснути на український уряд, щоб він йшов на будь-які територіальні поступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розповіли про стратегічні помилки Путіна на Херсонщині

"Якщо Росія не заплатить високу ціну за свої дії, вона пошле іншим потенційним агресорам сигнал про те, що вони теж можуть захопити території інших країн. Це поставить під загрозу виживання інших мирних демократій", - зазначив президент США.

Американці залишаються з українським народом, тому що розуміють, що "свобода не безкоштовна".

"Путін не очікував такого ступеня єдності і сили нашої відповіді. Він прорахувався. Якщо він очікує, що в найближчі місяці ми похитнемося або зламаємося, він так само помиляється", - зазначив Байден.

Сполучені Штати Америки передадуть Україні досконаліші ракетні системи і боєприпаси до них, які дозволяють точніше вражати цілі. Також Вашингтон продовжить постачати Україні зброю.

Зараз ви читаєте новину «США не вимагатимуть від України територіальних поступок - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі