неділя, 03 квітня 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

США не поспішає пропускати біженців з України: на кордоні застряли 1500 людей

США не поспішає пропускати біженців з України: на кордоні застряли 1500 людей
Місто Тіхуана дуже допомагає. Сприяють, щоб мігранти могли десь заночувати та були забезпеченими усім необхідним Фото: скріншот відео

Українські біженці прибувають до прикордонного мексиканського міста Тіхуана, щоб попросити притулку у США.

На мексиканському кордоні застряли уже 1500 земляків, пише CNN.

Директор у справах мігрантів Тіхуани Енріке Лусеро розповів, що зараз у місті перебуває близько 1,5 тис. українців. Кількість їх може збільшитися до 2 тис.

Від початку війни українці приїжджали по кілька десятків людей за день. Зараз потік значно збільшився. Лусеро очікує, що всі мігранти в'їдуть до США. Хоч їх не поспішають впускати. Мексиканська влада намагається перетворити спортивний об'єкт на тимчасовий притулок для прибуваючих.

Волонтерка з США Інна Левієн розповідає, що за останні три дні кількість українців, які зібралися біля кордону, збільшилася вчетверо. Щойно мігранти прибувають на кордон, їх вносять до списку та надають номер. Це дозволяє їм не стояти постійно в черзі на в'їзд. Сам час очікування переходу може тривати понад 24 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як біженцям і переселенцям отримати дані про проведені щеплення - рекомендації МОЗ

Місто Тіхуана дуже допомагає. Сприяють, щоб мігранти могли десь заночувати та були забезпеченими усім необхідним.

Майже 4,14 млн українців змушені були покинути країну через війну, яку веде Російська Федерація проти України. Щодня десятки тисяч громадян продовжують виїжджати в сусідні країни. За п'ять тижнів російсько-української війни залишили власні домівки 4 137 842 українці. Це на 34 966 осіб більше, порівняно з 1 квітня, повідомило Управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців. Про це розповідає "Голос Америки".

Зараз ви читаєте новину «США не поспішає пропускати біженців з України: на кордоні застряли 1500 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі