вівторок, 09 липня 2024 03:48

США не дозволяють Україні бити вглиб Росії, попри атаку на "Охматдит"

США не дозволяють Україні бити вглиб Росії, попри атаку на "Охматдит"
Представник США Джон Кірбі заявив, що США не скасують заборону на удари по Росії. Фото: eastnews.ua

США не скасовуватимуть обмеження для українських військових на удари по території Росії з використанням американської зброї.

Така політика залишиться чинною, навіть попри атаки росіян на дитячу лікарню "Охматдит". Про це на брифінгу в Білому домі повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відреагував на масований ракетний обстріл України

Коли Кірбі запитали, чи планує Вашингтон зняти обмеження після ракетного удару Росії по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, він відповів, що змін у політиці США не буде.

"Жодних змін у політиці США. Україна надалі може використовувати американське озброєння для ударів поблизу кордону з РФ. Це все ще так", – наголосив Кірбі.

Він додав, що Україна може використовувати американське озброєння лише для ударів поблизу кордону з Росією.

Вранці 8 липня росіяни атакували Київ ракетами, загинули щонайменше 27 людей.

Зокрема, по "Охматдиту" терористи РФ вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці трагедії знайдено відповідні докази - уламки корпуса задньої частини Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

9 липня, у Києві оголосять День жалоби.

Зараз ви читаєте новину «США не дозволяють Україні бити вглиб Росії, попри атаку на "Охматдит"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі