вівторок, 10 січня 2023 11:32

США нагадали Китаю ціну, яку заплатить за допомогу РФ

США нагадали Китаю ціну, яку заплатить за допомогу РФ
США пригрозили Китаю через допомогу РФ. Фото: unsplash.com

США стежать за кожним рішенням Китаю про допомогу Росії у сфері безпеки. Якщо вони будуть неприйнятними, Вашингтон може застосувати свої важелі впливу.

"Ми уважно стежимо за рішеннями, які ухвалює КНР у відповідь на будь-які запити допомоги Росії у сфері безпеки", – заявив представник Державного департаменту США Нед Прайс під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна вже розплачується зі США" – Деніел Твінінг

За словами чиновника, США не раз пояснювали владі в Пекіні, якою буде ціна допомоги РФ у систематичному ухиленні від санкцій або у сфері безпеки, яку потім використає у війні проти України.

30 грудня стало відомо, що Володимир Путін у режимі відеоконференції зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Путін заявив, що відносини між РФ і Китаєм є "найкращими в історії" і "можуть витримати всі випробування". Дві країни посилять співпрацю між своїми збройними силами, зазначив президент РФ.

Китай і Російська Федерація влаштували військові навчання у Східнокитайському морі. Вони передбачали запуск ракет та артилерійські стрільби.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали Китаю ціну, яку заплатить за допомогу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі