субота, 06 січня 2024 06:37

США нададуть $10 млн винагороди за інформацію про фінансування ХАМАС

США нададуть $10 млн винагороди за інформацію про фінансування ХАМАС
У США оголосили винагороду за дані про фінансування бойовиків ХАМАС. Фото: 5.ua

Сполучені Штати Америки оголосили винагороду в $10 млн за інформацію, яка має допомогти розкрити і надалі зруйнувати міжнародні механізми фінансування бойовиків ХАМАС.

Слідчим необхідна інформація про фінансових посередників ХАМАС, а також про компанії, з якими вони пов'язані. Про це йдеться у повідомленні Держдепартаменту США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США потопили три човни хуситів. Велика Британія зробила заяву щодо Ірану

Винагороду можуть надати за інформацію про джерела доходу для ХАМАС, його ключові механізми фінансування, а також про ключових донорів. Йдеться також про фінансових посередників, злочинні схеми за участю членів і прихильників ХАМАС, а також дані про компанії, які їм належать.

Нагорода є частиною програми "Винагороди за правосуддя". Повідомляється, що з моменту свого запуску в 1984 році за цією програмою було виплачено понад $250 млн більш ніж 125 людям по всьому світу, які надали корисну інформацію, яка допомогла усунути загрози національній безпеці США.

Війна у Секторі Гази триватиме ще багато місяців. Ізраїль буде битися доти, поки не досягне всіх своїх цілей. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Він наголосив, що країна веде війну на всіх фронтах. При цьому Нетаньягу пообіцяв протистояти Ірану скрізь та всіма способами.

Зараз ви читаєте новину «США нададуть $10 млн винагороди за інформацію про фінансування ХАМАС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі