пʼятниця, 28 жовтня 2022 08:13

Спецтема: Війна Росії проти України

США та союзники різко відповіли РФ на фейки про "біолабораторії" в Україні

США та союзники різко відповіли РФ на фейки про "біолабораторії" в Україні
Постпред Великої Британії Барбара Вудворд на засіданні РБ ООН у Нью-Йорку 27 жовтня запитала, скільки ще "терпіти нісенітницю" Росії. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Сполучені Штати Америки та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марнує час Ради безпеки в Організації Об'єднаних Націй і поширює "теорії змов".

Також висуває нісенітниці про те, що на території України нібито діють "військово-біологічні програми", пише "Голос Америки".

"Скільки нам ще терпіти цю нісенітницю?" – звернулася 27 жовтня до членів Радбезу постпред Великої Британії при ООН Барбара Вудворд.

Зазначається, що Росія раніше щонайменше двічі порушувала в Раді безпеки питання "американських програм з розробки біологічної зброї в Україні". І це попри те, що Вашингтон і Київ неодноразово спростовували такі твердження. Тепер Росія наполягає на офіційному розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небензя "розганяє" в ООН провокаційні заяви про війну в Україні

Представники ООН, які займаються проблемами озброєнь, вже давно переконують, що їм нічого не відомо про будь-які програми з розробки біологічної зброї в Україні.

Томас-Грінфілд заявила, що жодних українських лабораторій з біологічної зброї, які підтримує Вашингтон, не існує. Вона зазначила, що Україна, як і багато країн, має лабораторну інфраструктуру громадської охорони здоров'я для захисту від інфекційних захворювань.

"Це засідання – колосальна трата часу. Спроба відвернути увагу від звірств, які російські війська чинять в Україні, та відчайдушна тактика, щоб виправдати нічим невиправдану війну", – наголосила дипломатка.

Напередодні Рада безпеки ООН провела закрите засідання на запит Росії, де розглянула звинувачення на адресу України у створенні "брудної бомби". Засідання фактично завершилося нічим.

Заступник посла Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі заявив, що під час засідання його учасники "не побачили і не почули жодних нових доказів". Водночас російський представник Дмитро Полянський задоволений засіданням.

Зараз ви читаєте новину «США та союзники різко відповіли РФ на фейки про "біолабораторії" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі