середа, 26 жовтня 2022 03:00

"Брудну бомбу" обговорили на засіданні ООН: Росія не надала доказів

"Брудну бомбу" обговорили на засіданні ООН: Росія не надала доказів
Рада безпеки ООН провела закрите засідання на запит Росії. Фото: zn.ua

Рада безпеки ООН провела закрите засідання на запит Росії, де розглянула звинувачення на адресу України у створенні "брудної бомби".

Заступник посла Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі заявив, що під час засідання його учасники "не побачили і не почули жодних нових доказів", які підтверджують "явно брехливі звинувачення Росії", пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу брехав про "брудну бомбу", щоби зупинити допомогу від Заходу – ISW

"Це суто російська дезінформація, яку ми бачили багато разів раніше, і вона має припинитися. Це засідання - лише втрата часу", - зазначив Каріукі.

Водночас російський представник Дмитро Полянський задоволений засіданням. "Ми цілком задоволені засіданням, тому що ми підвищили рівень обізнаності", - сказав він.

Раніше росіяни говорили, що українська влада нібито доручила двом ядерним об'єктам створити "брудну бомбу", не надавши жодних підтверджень цьому. Коли тепер журналісти попросили Полянського озвучити докази, які має РФ, він лише сказав, що це "розвідувальна інформація", яку передали Заходу з "необхідним рівнем допуску".

23 жовтня російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що Україна нібито розробляє "брудну бомбу" й хоче її підірвати. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу активно "розганяв" цю тезу у телефонних розмовах з міністрами інших країн. Фейкові заяви Росії прокоментували в Офісі президента.

Зараз ви читаєте новину «"Брудну бомбу" обговорили на засіданні ООН: Росія не надала доказів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі