неділя, 06 березня 2022 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

США хочуть домовитися із союзниками Путіна

США хочуть домовитися із союзниками Путіна
США хочуть позбавити Росію союзників. Фото: pixabay.com

Адміністрація Джо Байдена хоче відокремити Росію від її міжнародних союзників. Для початку представники США зустрінуться із президентом Венесуели Ніколасом Мадуро.

Зустріч пройде у столиці країни Каракас, повідомляє The New York Times.

США хоче донести до диктаторських країн Латинської Америки тезу, що Володимир Путін слабкий союзник, використовуючи нинішню слабкість їхньої економіки. Натомість Венесуела може стати заміною російським нафті і газу після накладення санкцій.

США розірвали дипломатичні відносини із Мадуро та закрили своє посольство у 2019 роцію Його звинувачували у фальсифікації виборів. Адміністрація Трампа визнала законним президентом Венесуели опозиційного лідера Хуана Гайдо. Мадуро підтримують Росія, Китай, Туреччина, Іран, Куба і Болівія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Джонсон вимагатиме від інших країн підтримати Україну та добити Путіна

На тлі протистояння триває глибока економічна криза, в результаті якої з країни виїхали понад 4 млн людей. У всіх регіонах Венесуели спостерігається дефіцит харчів та інших товарів.

Уряд Росії за два дні повинен скласти перелік країн, які здійснюють "недружні дії" стосовно РФ. Такий наказ віддав президент Володимир Путін. Росія вже складала перелік недружніх країн. Минулого травня туди увіййшли лише США та Чехія. Для посольств цих країн у РФ вирішили ввести заборону на працевлаштування росіян.

Зараз ви читаєте новину «США хочуть домовитися із союзниками Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі