вівторок, 18 квітня 2017 12:04

США домовилися з Китаєм щодо КНДР - Трамп

США домовилися з Китаєм щодо КНДР - Трамп
США вирішують ядерну проблему КНДР спільно з Китаєм - Трамп. Фото: Vox

Вашингтон і Пекін спільно працюють над врегулюванням ситуації довкола ядерної програми Північної Кореї.

Про це заявив президент США Дональд Трамп на тлі невдалого запуску балістичної ракети Пхеньяном, інформує DW.

"Чому б я називав Китай валютним маніпулятором, якщо він працює з нами над північнокорейською проблемою? Ми побачимо, що трапиться!", - написав Трамп у Twitter.

Заяву Трампа пояснив радник із національної безпеки США Герберт Раймонд Макмастер. За його словами, існує міжнародний консенсус, зокрема і з Китаєм, про те, що подальші ракетні запуски Північної Кореї не можна терпіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія просить США не чіпати Північну Корею

Останнє випробування Пхеньяна стало елементом провокаційної, дестабілізаційної і загрозливої поведінки КНДР, зазначив Макмастер. Президент США не дозволить Північній Кореї ставити Сполучені Штати чи їхніх регіональних союзників під загрозу. Настав час піти на всі можливі кроки, крім воєнних, у намаганні вирішити цю проблему мирним шляхом.

Нинішня адміністрація Сполучених Штатів не визначатиме "червоних ліній" для режиму Північної Кореї, порушення яких передбачало б застосування сили з боку Вашингтона. Про це заявив речник Білого дому Шон Спайсер. За його словами, на нинішньому етапі застосовують інші методи впливу на режим КНДР. Зокрема, через економічний тиск з боку Китаю.

Зараз ви читаєте новину «США домовилися з Китаєм щодо КНДР - Трамп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі