четвер, 17 березня 2022 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

США платитимуть за інформацію щодо активів російських олігархів

США платитимуть за інформацію щодо активів російських олігархів
Мінфін США запускає програму винагород Kleptocracy Asset Recovery Rewards Program. Фото: pixabay.com

Канада, Євросоюз, Сполучені Штати Америки, Австралія та Велика Британія створили опергрупу для розшуку активів російських олігархів і чиновників.

Водночас Мінфін США запускає платформу виплат за інформацію щодо активів оточення президента РФ Володимира Путіна, ідеться на сайті відомства.

"Ми вже працюємо з нашими міжнародними партнерами, щоб заморозити та конфіскувати майно, яке належить російським олігархам, що потрапили під санкції по всьому світу. Ми продовжимо працювати разом, щоб вжити всіх необхідних дій проти тих, чиї злочинні дії дозволяють уряду Росії продовжувати несправедливу війну проти України", - заявив генеральний прокурор Меррік Ґарленд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали маєтки олігархів з оточення Путіна, які мають конфіскувати

Опергрупа складатиметься з Міністерства фінансів та Міністерства юстиції кожної з країн-членів. Вони обмінюватимуться даними про активи для того, аби запроваджувати санкції, арешт, конфіскацію чи кримінальне розслідування.

Мінфін США також запускає програму винагород Kleptocracy Asset Recovery Rewards Program. Люди зможуть отримати винагороду за інформацію, яка призведе до арешту, обмеження або конфіскації активів, пов'язаних із корупцією іноземного уряду, зокрема Російської Федерації.

У складі Міністерства юстиції США з'явилася оперативна група, яка займатиметься стягненням нелегальних активів російських олігархів у межах запроваджених країною санкцій.

Зараз ви читаєте новину «США платитимуть за інформацію щодо активів російських олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі