середа, 16 березня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали маєтки олігархів з оточення Путіна, які мають конфіскувати
4

Російські мільярдери з оточення президента РФ Володимира Путіна, які володіють розкішними особняками у Великій Британії, зіткнулися із санкціями.

Обмеження торкнулися усіх: від телекомунікаційного магната з маєтком Суррей вартістю $68 млн до енергетичного магната, що володіє особняком Гайгейт за $88 млн, пише Dail Mail.

"Путінським олігархам і російським компаніям, які займаються підтримкою війни, не буде де сховатися", - заявила міністерка закордонних справ Британії Елізабет Трас.

Росіянин Алішер Усманов є третім у списку олігархом в РФ зі статком у майже $19 млрд. Його основний будинок - Beechwood House - розташований на півночі Лондона. Він також володіє Sutton Place, особняком Тюдорів, що поблизу Вокінга в Сурреї, який колись належав американському нафтовому магнату Жану Полю Гетті. Обидва об'єкти коштують близько $135 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія визнала помилкою реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну у 2014 році

Нафтовий магнат Олег Дерипаска став відомим у Великій Британії, розважаючи лейбористського вельможу лорда Мендельсона на своїй яхті на Корфу. Магнат залишив посаду директора російського енергетичного гіганта EN+ Group після того, як потрапив під санкції. Олігарх володіє маєтком на Белгрейв-сквер у Лондоні за $4 млрд. Цей особняк захопили активісти, які протестують проти війни РФ в Україні. Вони розгорнули на маєтку банери з написами "Ця власність звільнена".

Belgrave Square
Фото: Getty Images
Belgrave Square
Sutton Place
Whitehall Court

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештували яхту ще одного олігарха з оточення Путіна

Російський бізнес-магнат, який став співзасновником багатонаціонального російського конгломерату "Альфа-Груп", Михайло Фрідман має ізраїльське громадянство й статок близько $13,5 млрд. Він називає Британію домом після того, як у 2016 році придбав Athlone House на околицях Гемпстед-Гіт на півночі Лондона за $88,3 млн. Відреставрований особняк включає шість спальних номерів, сигарну кімнату, тренажерний зал, кімнату для йоги і критий басейн.

Ігор Шувалов – колишній перший віце-прем'єр-міністр Росії, а нині голова Державної корпорації розвитку ВЕБ.РФ, має квартиру в Лондоні з видом на Темзу за $14,9 млн. За словами російського опозиційного політика Олексія Навального, Шувалову належить пентхаус площею 1639 кв. м у Whitehall Court у Вестмінстері за $271 млн.

Шувалов займає третє місце в уряді Росії після Путіна і експрем'єр-міністра Дмитра Медведєва, і відповідає за економічну політику в період кризи, викликаної санкціями Заходу.

Європейський Союз через війну Росії проти України запровадив нові персональні санкції проти росіян.

В Італії заарештували яхту російського олігарха Андрія Мельниченка. Її вартість становить €530 млн. Фінансова гвардія Італії наклала арешт у зв'язку із санкціями, під які потрапили багатії, що підтримують президента РФ Володимира Путіна.

Італія планує оселити українських біженців у нерухомості, конфіскованій у мафії. Також українцям нададуть доступ до медичного обслуговування, дітям – навчання у школах, а дорослі зможуть працювати.

Легенда світового футболу Андрій Шевченко прийме кількох українських дітей-біженців у своєму будинку в Лондоні

Зараз ви читаєте новину «Показали маєтки олігархів з оточення Путіна, які мають конфіскувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі