вівторок, 30 січня 2018 09:05

США каратимуть країни за бізнес із санкційними компаніями РФ

США каратимуть країни за бізнес із санкційними компаніями РФ
Нові санкції проти Росії передбачають обмеження стосовно третіх країн і осіб. Фото: naftemporiki.gr

США планують застосовувати санкції щодо тих країн і компаній, які будуть підтримувати ділові відносини з російськими компаніями, що увійшли до списку санкцій.

Про це повідомив сенатор-демократ з сенатського Комітету у закордонних справах Бен Кардін, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, санкції проти РФ передбачають "положення, відповідно до яких санкції будуть накладатися також на тих, хто проводить великі угоди з російським оборонним сектором та розвідувальними службами, а то й продемонструють істотне зниження такої торгівлі".

Сенатор наголосив, що США будуть контролювати дотримання режиму санкції, щоб "бути впевненими в тому, що істотно ускладнена торгівля, здійснювана російським урядом".

Так США планують попередити інші держави від купівлі російської військової та розвідувальної техніки, позбавити Росію доходів від таких операцій, які вона використовувала б для продовження своєї міжнародної кампанії з дестабілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба було раніше думати" - у США відповіли на випади Росії щодо нових санкцій

Міністерство фінансів США представило Конгресу "кремлівське досьє". Документ включає 114 російських політиків і 96 наближених до Володимира Путіна олігархів, статки яких оцінюються у понад $1млрд. Крім того, у "кремлівській доповіді" вказаний список підприємств, які мають частку держави понад 25% і виручку більше $2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «США каратимуть країни за бізнес із санкційними компаніями РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі