середа, 14 вересня 2022 05:28

Співчуття замість військ: в ОДКБ відреагували на прохання Вірменії про допомогу

Співчуття замість військ: в ОДКБ відреагували на прохання Вірменії про допомогу
Військ ОДКБ Вірменії не дасть. Дасть співчуття. Фото: ritmeurasia.org

Рада колективної безпеки російського "клону НАТО" - Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) - у відповідь на звернення Вірменії з приводу конфлікту з Азербайджаном відмовився направляти на кордон двох країн війська, проте запропонував Єревану свої співчуття.

Також ОДКБ відправить в район конфлікту місію організації, повідомляється на офіційному сайті ОДКБ в ніч на 14 вересня.

Як сказано в повідомленні, зустріч проходила в режимі відеоконференції. Участь взяли прем'єр-міністр Республіки Вірменія Нікол Пашинян, президент Республіки Казахстан Касим-Жомарт Токаєв, президент Киргизької Республіки Садір Жапаров, президент Російської Федерації Володимир Путін та прем'єр-міністр Республіки Таджикистан Кохір Расулзода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль може використати конфлікт між Вірменією та Азербайджаном – Блінкен

При цьому був відсутній президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Повідомляється, що Пашинян поінформував колег про ситуацію, яка склалася на кордоні двох країн.

"Учасники засідання висловили співчуття вірменській стороні", - вказується в повідомленні.

При цьому організація відмовилася відправляти в зону конфлікту війська, чого вимагав Пашинян. Однак ОДКБ пообіцяв направити до Вірменії місію для оцінки ситуації. Ситуація буде вивчена і стане предметом обговорення на наступній сесії представників ОДКБ в середині осені.

Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном з новою силою розгорівся в ніч на 13 вересня. На багатьох ділянках кордону двох держав відбулися запеклі бої із застосуванням БПЛА і артилерії, є жертви та поранені.

Рада безпеки Вірменії прийняла рішення звернутися до Росії по допомогу у зв'язку із загостренням на кордоні з Азербайджаном.

Європейський Союз закликав обидві країни негайно припинити вогонь та повернутися за стіл переговорів. З такою ж ініціативою виступив і МЗС України, закликавши сторони припинити бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Співчуття замість військ: в ОДКБ відреагували на прохання Вірменії про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі