вівторок, 13 вересня 2022 16:44

У ЄС відреагували на зіткнення між Азербайджаном і Вірменією

У ЄС відреагували на зіткнення між Азербайджаном і Вірменією
У ЄС закликали Баку та Єреван повернутися до переговорів. Фото: eastnews.ua

Європейський союз закликав Вірменію та Азербайджан повернутися до переговорів після чергового загострення.

В обидві країни направили спецпредставників, повідомив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС України відреагувало на загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

"В останні години вздовж вірмено-азербайджанського кордону сталися серйозні бої, внаслідок яких загинули люди. Важливо припинити бойові дії та повернутися за стіл переговорів. Усі сили мають повернутися на позиції, які займали до цієї ескалації, і слід повністю дотримуватися режиму припинення вогню", – ідеться в повідомленні.

Глава Євроради Шарль Мішель зараз у контакті з президентами Вірменії та Азербайджану, а Боррель – з міністрами закордонних справ.

"ЄС сповнений рішучості продовжувати діяти як чесний посередник між Вірменією та Азербайджаном, щоб допомогти в досягненні спільної мети створення безпечного, успішного й мирного Південного Кавказу на благо його народів", – ідеться в заяві.

Спеціальний представник ЄС Тойво Клаар відвідає Азербайджан і Вірменію, щоб обговорити наступні кроки в процесі діалогу за посередництва Євросоюзу.

У ніч на 13 вересня на кордоні Азербайджану й Вірменії загострилася ситуація. Держави обмінялися звинуваченнями в провокаціях і обстрілах. Почалися бої.

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян одразу зателефонував президенту Росії Володимиру Путіну. Опісля він скликав Радбез, на засіданні схвалили рішення просити допомоги в Росії та ОДКБ.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС відреагували на зіткнення між Азербайджаном і Вірменією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі