четвер, 25 липня 2024 12:03

Шольц сказав, що має зробити Росія, що у Німеччині не було американських ракет

Шольц сказав, що має зробити Росія, що у Німеччині не було американських ракет
Канцлер Німеччини Олаф Шольц пояснив, що Росія має вивести війська з України. Фото: ОП

Німеччина не буде розміщувати на своїй території американські далекобійні ракети Tomahawk, якщо Росія виведе війська з України.

Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає DW.

Він наголосив, що розміщення американських ракет буде слугувати фактором стримування. Воно буде гарантувати, що РФ не нападе на Німеччину.

Шольц не вважає, що розміщення ракет може призвести до ескалації у стосунках з РФ. Режим контролю над озброєннями був ретельно розроблений і вивірений.

"Німеччині потрібні сили і засоби стримування на додаток до того, що ми вже маємо, приміром, крилаті ракети, а також звичайні озброєння великої дальності", - вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща придбає у США гелікоптери й ракети на $12 млрд

Щоб запобігти розміщенню американських ракет дальнього радіусу дії в Німеччині, Росія повинна спочатку припинити свою війну проти України.

"Перше, що Росія повинна була б зробити, це припинити жахливу агресивну війну проти України і відмовитися від спроби завоювати цілу країну", - наголосив канцлер.

Американська крилата ракета BGM-109 Tomahawk - дозвукова ракета компанії Raytheon, яка долає шлях на гранично малих висотах з обходом рельєфу місцевості.

Зараз ви читаєте новину «Шольц сказав, що має зробити Росія, що у Німеччині не було американських ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі