понеділок, 29 серпня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Шольц анонсував поставку Україні новітньої зброї: що відомо

Шольц анонсував поставку Україні новітньої зброї: що відомо
У найближчі тижні Берлін відправить Києву новітню зброю. Фото: eastnews.ua

Найближчими тижнями Німеччина відправить до України новітню зброю.

Берлін також готовий узяти на себе відповідальність щодо забезпечення Києва окремими видами озброєння, заявив у понеділок канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє Reuters.

"Німеччина підтримуватиме оборону України стільки, скільки буде потрібно. У найближчі тижні Берлін відправить Києву новітню зброю", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські шпигуни у Німеччині слідкували за навчаннями ЗСУ – Der Spiegel

Окрім відправки радіолокаційних систем і безпілотників, Німеччина може взяти на себе особливу відповідальність щодо нарощування потенціалу артилерії і сучасних систем протиповітряної оборони України, додав Шольц.

Минулого тижня канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина і Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Зараз ви читаєте новину «Шольц анонсував поставку Україні новітньої зброї: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі