субота, 10 березня 2018 20:45

Скрипаль передав британській розвідці весь телефонний довідник ГРУ

Скрипаль передав британській розвідці весь телефонний довідник ГРУ
Скрипаль протягом 10 років шпигував для Великої Британії. Фото: Republic

Колишній службовець ГРУ Сергій Скрипаль був дуже цінними шпигуном служби зовнішньої розвідки Великої Британії MI-6.

Про це пише The Times.

Ветеран ГРУ протягом 10 років постачав інформацію британській розвідці і за цей час передав увесь телефонний довідник ГРУ.

Видання повідомляє, що спочатку Скрипалем зацікавилась розвідка Іспанії, коли він перебував в цій країні у відрядженні, однак завербувала його спецслужба МІ-6. Це відбулося, коли він під час роботи у ГРУ в 1995 році зустрівся з офіцером британської розвідки, який видав себе за іспанського бізнесмена.

Скрипаль був змушений повернутись до Москви, через діагностований у нього діабет, однак він регулярно відвідував Іспанію, нібито з метою проходження лікування та відпочинку. В цей час він налагоджував контакт з британською розвідкою і формував канали зв'язку. Після закінчення служби в ГРУ, у 2000 році Сергій Скрипаль почав працювати в уряді Московської області і продовжував надавати цінну інформацію іноземній розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан отруєного шпигуна та його доньки різко погіршився

Крім того, завербований шпигун зустрічався із агентами МІ-6 у м. Малага, що в Іспанії. Під час зустрічей Скрипаль протягом 3-4 годин зливав державні таємниці Росії, отримуючи за раз по 5-6 тис. $.

Велика Британія підозрює, що до отруєння Скрипаля причетна Росія. Якщо цей факт підтвердиться, то стане причиною великого політичного конфлікта.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль передав британській розвідці весь телефонний довідник ГРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі