неділя, 22 вересня 2024 04:58

Russia Today заблокувала одна з найпопулярніших соцмереж

Russia Today заблокувала одна з найпопулярніших соцмереж
Заблокували десятки російських акаунтів. фото: myvin.com.ua/

Соціальна мережа TikTok заблокувала понад 40 акаунтів. Більшість належала російським державним медіа, включаючи Sputnik та RT International. США запровадили нові санкції проти цих медіа за поширення дезінформації та втручання у внутрішні справи інших країн, повідомляє Главком

Тепер при спробі переходу на акаунти Sputnik Білорусь, Sputnik Serbia, Sputnik Afrique, Sputnik Africa та Sputnik Вірменія з'являється напис "Не вдається знайти цей акаунт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після затримання засновника Telegram російська розвідка зазнала провалу

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявляв, що санкції були введені на основі нової інформації, яка свідчить про те, що RT має кіберможливості та задіяна у прихованих інформаційних операціях, а також у військових закупівлях.

Ворожі Telegram-канали координовано поширили фейкові "відеозвернення" головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, у яких він нібито закликає населення України вийти на площі своїх міст, а військових - не підкорятися "злочинним наказам" влади.

Несправжнє відеозвернення рашисти створили і поширили за допомогою технології діпфейк у Тік Ток, X і Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Russia Today заблокувала одна з найпопулярніших соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі