середа, 09 серпня 2023 06:25

Скандинавські країни накрив найпотужніший за чверть століття шторм
8

Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей
Фото: eastnews.ua
Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей
Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей
Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей
Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей

На скандинавські країни на початку тижня обрушився потужний шторм.

Через негоду вже є серйозні руйнування та постраждалі, пише Reuters. Норвезькі екстрені служби евакуйовували сотні людей.

"Шторм Ганс викликав сильний вітер, дощі та зсуви. Потужна негода вирує у північному регіоні Норвегії. Негода спричинила руйнування ліній електропередач та затоплення цілих сіл. Влада призупинила роботу громадського транспорту в деяких районах", – повідомляє видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низку країн накрила потужна негода: скасовують літаки, потяги і пороми

Шторм розпочався у Швеції та згодом перекинувся на Норвегію. Постраждали також частини Данії та Фінляндії.

"Через негоду шведський пасажирський поїзд зійшов з рейок, постраждали троє людей. У норвезькому місті Валдрес зсув зніс приватний житловий будинок. А в Хмеседалі невеликий будинок сплив річкою. У багатьох місцях непогода буде однією з найсильніших за останні 25 років", – ідеться у повідомленні.

На східному узбережжі, на північ від Осло, у деяких районах західної Норвегії та південній частині Тренделагу прогнозується 80-100 мм опадів за 24 год. Норвезький метеорологічний інститут оголосив червоне попередження про небезпеку.

Шторм Ганс спричинив у Швеції в понеділок потужні зливи. Вони триватимуть ще мінімум дві доби. Це стосується земель: Вемлранд, Західний Геталанд, Єнчепінг та Еребру.

На Філіппінах руйнівний тайфун Доксурі залишив без домівок тисячі людей. Щонайменше одна людина загинула у філіппінській провінції Різал, на схід від столиці Маніли. Потужний тайфун обрушився у минулу середу на північні частини архіпелагу. Він позривав дахи, зруйнував дороги та лінії електропередач, затопив низинні села та позбавив домівок тисячі людей. Метеорологи попередили, що шторм продовжить свій курс до Тайваню та Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Скандинавські країни накрив найпотужніший за чверть століття шторм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі