вівторок, 19 грудня 2017 07:59

Siemens поставить Росії нові турбіни

Siemens поставить Росії нові турбіни
Будуть поставлені 3 турбіни. Фото: svoboda.org

Німецький концерн Siemens підписав контракт на будівництво парогазової електростанції потужністю 495 МВт у російському Нижньокамську. Будуть поставлені 3 турбіни.

Як інформує Deutsche Welle, вартість угоди становить 380 млн євро.

Контракт у Мюнхені підписали Дітріх Меллер, президент Siemens у Росії, і Азат Бікмурзін ,генеральний директор ПАТ "Нижнекамскнефтехим", у присутності Ільзе Айгнер, заступника прем'єр-міністра Баварії, президента Татарстану Рустама Мінніханова і Джо Кезера, головного керуючого Siemens.

Повідомляється, що Siemens поставить 2 газові турбіни SGT5-2000Е і 1 парову турбіну ST-600, а також обладнання для розподілу енергії. Субпідрядником виступить турецька будівельна компанія ENKA. Також очікується, що "Нижнекамскнефтехим" також укладе з Siemens 13-літню сервісну угоду.

Зазначається, що електростанція повинна бути запущена до травня 2021 року. Як передбачається, вона буде працювати на синтетичному газі - побічному продукті нафтохімічного виробництва "Нижнекамскнефтехим".

Siemens є генеральним підрядником, тому "компанія буде зберігати повний контроль над постачанням і установкою обладнання", заявила представник німецького концерну.

Відомо, що це перший великий контракт Siemens у Росії після того, як турбіни німецького концерну виявилися в анексованому РФ Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готовий коментувати ситуацію з турбінами Siemens у Криму – Пєсков

Арбітражний суд Москви відмовив німецькому концерну Siemens повернути турбіни, котрі були встановлені в Криму в обхід санкцій. Росіяни подали зустрічний позов проти Siemens, звинувачують в порушенні російського законодавства.

Зараз ви читаєте новину «Siemens поставить Росії нові турбіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі