четвер, 02 лютого 2023 10:45

Схудлого Саакашвілі вимагають перевести до реанімації: влада Грузії відреагувала

Схудлого Саакашвілі вимагають перевести до реанімації: влада Грузії відреагувала
У вересні 2021 року Міхеіл Саакашвілі прибув до Грузії. В жовтні того ж року його затримали у Тбілісі. Фото: скріншот з відео

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що об'єктивних причин для переведення експрезидента Грузії та українського політика Міхеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення не існує.

Також Брегадзе звинуватив радикальну опозицію Грузії в деструктивних діях. Про це сказав на брифінгу в Тбілісі 2 лютого, передає "Ехо Кавказу".

Міністр вважає, опозиція політизує і маніпулює питанням здоров'я Саакашвілі "з метою збереження політичної життєздатності".

За його словами, кампанія з вимогою перевести Саакашвілі в реанімацію націлена на формування в суспільстві хибного сприйняття про стан політика і на штучне загострення емоційного фону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі розповів про роль Росії в його арешті

"У питаннях лікування для нас перевіреними є думки медичного персоналу, а не безпідставні висловлювання політично заангажованих осіб, спрямовані на введення громадськості в оману. Згідно з учорашньою заявою директора клініки "Вівамед", у пацієнта немає порушення функції ковтання або будь-якого іншого механізму, що може заважати для прийому їжі", – цитує заяву міністра агентство IPN.

За словами Брегадзе, засудженому запропонували парентеральне харчування. Від нього Саакашвілі нібито категорично відмовляється допоки його не переведуть у реанімаційне відділення.

"Фізіологічні параметри пацієнта залишаються в межах норми. Навіть індекс маси не відповідає параметрам лікування в реанімаційному відділенні, що зрештою означає, що немає об'єктивних причин для переведення Михеїла Саакашвілі в реанімаційне відділення", – сказав міністр.

1 лютого президент Володимир Зеленський показав фотографії Міхеїла Саакашвілі й звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув'язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров'я, показав, як схуд під час ув'язнення. Він також заявив, що в ув'язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

Зараз ви читаєте новину «Схудлого Саакашвілі вимагають перевести до реанімації: влада Грузії відреагувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі